Gönderen Konu: "KALDIRIN SOKAKLARDAN ARABALARI!" PROJESİ, PROTOTİPİ YAPIMI  (Okunma sayısı 8505 defa)

is

  • Yönetici
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 1
    • Profili Görüntüle
"KALDIRIN SOKAKLARDAN ARABALARI!" PROJESİ, PROTOTİPİ YAPIMI

           Patentlik/ faydalı modellik projelerimin geliştirilmesi halinde, memleketimiz için ve de dünya milletleri için faydalı olacağı kanaatimi şu an bile taşıyorum. Zira projemin birinde, ortaya konulacak prototipin neticesinde, cadde ve sokaklarda park etmiş tek bir vasıta kalmayacaktır. Bunun bilhassa memleketimiz için önemini düşünebiliyor musunuz? Ben yazdım, mucitlerimiz sokaklarda bulunan ve itfaiye araçlarının bile geçmesini engelleyerek, birçok insanımızın ciğerini yakan yangınlardaki zayiatların azaltılması gayesiyle yapılacak çalışmalarla bulunacak prototipin, arabaları dar sokaklarımızın her iki tarafından da kaldırılmalarına vesile olması temennisiyle sesleniyorum:

           Kaldırın sokaklardan arabaları haydi mucitler! İş başına. İşte size icatlık proje başlığı.

           Bu başlığı laf olsun beri gelsin diye koymadım. Kendi projem olup; tatbikatta da yeri olabileceğine inandığım için yazdım. İngilizce ve Türkçe olarak internetten araştırdığımda benim projemin benzerinin olmadığını gördüm. Biline.

           DİKKAT! TÜM ÜYELERİMİZ AŞAĞIDA YAZILANLARI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR:

           1-) Projelerinizi, ilgili konu başlığında bulunan “YANITLA”  kısmına yazarak; gelişmelere imza atabilirsiniz.

           2-) Sitemiz, tek kelime ile taraf değildir.

           3-)İcadım var diyen üyelerimizle, bu icada hayatiyet kazandırabilirim diyen firmalar, yaptıkları tüm anlaşmalarda, sitemiz haricinde ve iki taraf karşı karşıya olmak üzere anlaşırlar. Sitemizin, bu iki tarafın iradelerine tesiri de söz konusu değildir. 

           4-) Bu site üyeleri ile, bu sitenin fikirlerinden fayda sağlayanlar, kendi aralarında, tamamen serbest iradeleri ile hareket ederler. Sitemizin bu iki tarafla hiçbir bağı bulunmayacaktır. Kendi aralarında yaptıkları her türlü anlaşma vs. 'nin sitemizle alakası olmadığı gibi, sitemizi de bağlamaz.

           5-) Bu çerçevede genel kaide olarak, projeyi kullananların, katkıda bulunanlarla, sitemiz dışında yapacakları sözleşmeler, şartnameler v.s. sitemizi bağlamaz. Sitemiz dışı oluşumlarla sitemizin ilgisi olmayacaktır.

           6-) Bu sitedeki hiçbir üye, hiçbir hakiki/ tüzel kişilere, resmi/ gayri resmi kurum/ kuruluşlara menfaat sağlamak için, site adına hiçbir taahhütte bulunamaz. Taahhütte bulunduğunu söyleyemez. Taahhütte bulunduğunu söylese de, bu sitemizi bağlamaz.

           7-) Site dışında hiçbir kurum/ kuruluşla bağlantımız bulunmamaktadır. İnsanların birbirlerine taahhüt edecekleri hiçbir menfaatin sitemizle alakası olamaz. Bu sitede maddi menfaatler söz konusu değildir. Buluşlarla ilgilenenlerin, katkı sağlayanlarla site dışında anlaşmaları, hiçbir hal ve şartta sitemizi bağlamaz.

           8-) Bir hususu her seferinde belirteceğim. Tüm üyelerimiz de üye oldukları andan itibaren, bu sitede ortaya konulan kurallar çerçevesinde, hiçbir menfaat beklemeden katkılarını yapacaklardır.

           9-) Tekrara düştüğüm kanaatine kapılsam da yazıyorum. Bilindiği üzere sitemize üyelik ücretsiz olup; sitemize yazılan yorum ve verilen projeler sebebi ile ve her türlü katkılardan dolayı, maddi beklentilere girilemez. Bu sitede katkıda bulunanlara hiçbir maddi menfaat sağlanması söz konusu değildir. Katkı manevi olarak hissedilen güzel duygulardan ibarettir. Hiçbir maddi katkı, hiç kimse tarafından da taahhüt edilemez.

           Saygılarımla… 17.06.2008 

           NOT: İcatlarınız/ buluşlarınız/ faydalı modellerinizi, imsahi46@yahoo.com adresime mail göndererek; ad soyadınızla birlikte, mail' inizde belirteceğiniz buluşunuzun, size özel konu başlığıyla, ilgilenenlerin dikkatine sunulmasını, sitemiz vasıtasıyla sağlayabilirsiniz. Katkılarınızı bekliyoruz.


« Son Düzenleme: 18 Mart 2017, 16:13:44 Gönderen: is »

is

  • Yönetici
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: "KALDIRIN SOKAKLARDAN ARABALARI!" PROJESİ, PROTOTİPİ YAPIMI
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2016, 02:11:31 »
SAYGIDEĞER SERMAYE SAHİPLERİNE AÇIK MEKTUP!

           Sayın sermaye sahipleri, bir memleketin zenginlerinin taşın altına ellerini koyarak mucitlerin ellerinden tutmaları beklenmektedir.

           Bir zaman önce televizyonda bir açıkoturumda izlemiştim, yeryüzünde ticarî alışverişlerden elde edilen kazanç oranı, % 25- 30' lar civarındadır. Fabrika kurup üretim yapanların kazançları, % 100- 150' ler civarındadır. İlmî araştırma yapanların kazançları ise, % 1500' ler civarındadır. Durum böyle olduğu halde ilmî araştırmalara sermaye koymayan zenginlerimizin ne kadar zararda olduklarını görmemek elde değildir. Kazancı yüksek yatırımların yollarının ilmî araştırmalardan geçtiğini söylememiz yanlış olmaz. O zaman aklımıza gelen:

           -Demek ki, memleketimiz zenginlerinin, mucitlerin icat ettikleri patentlik işlerine ilgi duymamalarının sebebi en mantıklı bir ifade ile:

           -Kazanç elde etmek istemiyorlar. Diyebilir miyiz? Diyebiliriz. Ya da:

           -Memleketin ilerlemesine katkıda bulunmak isteyen sermaye sahipleri bulunmamaktadır, diyebilir miyiz? Diyebiliriz. Yoktur. Başka mantıklı bir sebep aklımıza gelmiyor. Aklına gelen var ise, diğer mantıklı sebepleri yazınız lütfen! Yazınız ki, biz de cahilliğimizi giderelim.

            Memleketimizde mucitlere destek vermeyi bırakınız, köstek olanların varlığı ile ilgili bir haber gazetelerde/ televizyonlardan haber yapıldı. Özel MEF Lisesi 12. sınıf öğrencisi İlayda Şâmilgil, “First Step To Nobel Prize In Physics” yarışmasında, 70’ e yakın ülkeden 5 bin fizik projesini geçerek dünya birincisi oldu. Daha önce TÜBİTAK’ ın yarışmasına da gönderdiği projenin, burada dereceye giremediği öğrenildi. İlayda Şâmilgil, Polonya’ da bu yıl 22. si düzenlenen yarışmaya, üzerinde 1 yıldır çalıştığı “Sıvılardaki Su Oranını Mıknatısla Ölçebilen Ucuz, Hızlı ve Taşınabilir Bir Sistem” adlı projesi ile katıldı. Şâmilgil, fizik alanında dünyanın en prestijli fizik proje yarışması olarak kabul edilen yarışmanın dünyaca ünlü akademisyenlerden oluşan jürisinden tam puan aldı.

           İlayda Şâmilgil' în bu haberinin yanlış olduğu dile getirilmediğine göre, Tübitak içerisinde yer alan ilim adamlarının yetersizliği/ böyle projeleri değerlendirebilecek kapasitede ilim adamları olmadıkları ifade edilebilir mi? Edilebilir. Zira aksini kim  ne şekilde açıklayabilir ki? Bilenler, bilmeyen benim gibi kimselere, açıklasın lütfen!

           Netice olarak mucitlere destek olmak sermaye sahiplerine kazanç getirecektir. İtibar getirecektir. Memlekete olan katkılarıyla büyük bir mutluluk payı sermaye sahiplerinin olacaktır.

           Saygılarımla... 16.01.2016 02:28

           
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2016, 02:33:52 Gönderen: is »