Gönderen Konu: YUNUS GÜVEN' DEN BULUŞU İÇİN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI  (Okunma sayısı 6132 defa)

is

  • Yönetici
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 1
    • Profili Görüntüle
YUNUS GÜVEN' DEN BULUŞU İÇİN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

YUNUS GÜVEN:

İyi günler İmsahi Bey...

       İmsahi Bey benim bir icadım var. Şu an için sadece adını açıklayabilirim. "YER ÇEKİMİ AMFİBİLİKATÖRÜ" Fakat ne bir patent, ne bir finansör, ne bir laboratuvar ortamı, ne de bir maddi kaynak var elimde.

       İnternette dolaşırken sizin sitenizi gördüm ne olursa olsun "icadınız" var ise, yazınız demişsiniz.
Kim finansman sağlayacak, nasıl olacak, olacak mı? Çalışabilecek miyiz? Nasıl güvenebilirim? Güvenebilir miyim? Hiç bilmiyorum. Arayın bize ulaşın demişsiniz, ama telefon numarası bulamadım. Ben de mail atayım dedim.

       Bu icadımı imkansızlıklar nedeniyle, tam anlamıyla hayata geçiremedim. Alet ve edevatlarımı, her şeyi kaldırdım. Kolilere doldurdum tıka basa. Bazı elektronik parçaları ve aletleri elektronikçilere yaptırıyorum. Güç kaynağı, yüksek voltaj sürücüleri gibi parçaları. Bunlarda zaman alıyor ve maliyetli oluyor. Hala da yapımına devam ediyorum.

       En azından küçük bir prototipini bile yapmam için imkan bulursam, buluşuma yönelip tamamlayacağım.

       Ne yapabiliriz? Maddi imkanlar için çözüm bulabilir miyiz? Nasıl olur bilemiyorum.

       Saygılar iyi çalışmalar...

*-*-*-

İMSAHİ:

Sayın Yunus Bey,
 
       İlginize özellikle teşekkür ederim. Zira ilginin fazla olmadığı, kimsenin icadını internet sitelerinde, finansörlerle buluşturmak istemediği kanaatine varmıştım.
 
       İcadınızın detaylarını açıklamayınız. Ancak imsahi46@yahoo.com mail adresim vasıtasıyla, finansman sağlamak için, size ulaşacak ve icadınızın prototipinin yapımında maddi kaynak sağlayacak olanların, nasıl bir prototipe para harcayacaklarını bilmeleri gerektiği kanaatimi belirtmek isterim. Bu nedenle:
 
       Yapmak istediğiniz/ prototipini yaptığınız icadınızın detaylarını vermeden, ne gibi bir fayda sağlayacağını, nasıl bir yenilik getireceğini belirtmeniz gerekmektedir.
 
       Bilgilerinizi rica ederim.
 
       Saygılarımla...
 
       ÖNEMLİ NOT: İcadınız hakkında göndereceğiniz tanıtım yazınızı bekliyorum.

*-*-*-

YUNUS GÜVEN:

İyi günler İmsahi Bey,

       Öncelikle NASA'nın bazı çalışmaları olduğunu, ama bu tip motorları henüz yapamadığını bilmekteyiz. Halen mekiklerinde, uzay araçlarında tepkimeli yüksek basınçlı motorlar kullanılmakta. Bu uzun zamanda böyle gidecek gibi. Bu da maliyet demek; hemde çok yüksek maliyetler. Eğer NASA yapmış olsaydı anti yer çekimi amfibilikatörünü çoktan kullanırdı herhalde. O kadar insan canından olmazdı.

       NASA iyon motorları üzerinde ve manyetik plazma motoru üzerinde çalışıyor. İyon motorlarını, şu an uzayda yörüngede bulunan uydularını yönlendirmek için kullanıyor. Ama sadece yörüngede tutmak veya döndürmek vs. için. Çünkü iyon motorları çok çabuk ısınıyor. Helyum gibi, neon gibi gazlarla çalışıyor. Bu da yüksek ısıya neden olduğu için bir kaç dakika kullanabiliyorlar. Şimdi manyetik plazma motoru üzerinde çalışıyorlar. VASIMIR motoru. Bu da yüksek ısı ihtiva ediyor ama, aynı tepkimeli motor gibi uzun süreli çalışabiliyor. Tepkili motordan kat kat hızlı ama sadece uzayda kullanılabilir ve sınırlı yakıtla. Yakıtta bitecek sonrası?

       Uzayda belli mesafelerde yol alabilecek. Bu da ayrı sorun.

       Sitenize konuyu eklediğiniz takdirde bunu finansörler görecek mi, ya da tanıdığınız finansörler mi var? Çoğu yabancı isimle üye olmus nickler görüyorum. Rus' u Yunan' ı vs... Birşeyler kapmak için mi üyeler siteye bilemiyorum.

       Bu icadın faydalarına gelmek istiyorum.

       Bu bir tür motor yani anti yerçekimi amfibilikatörü sayesinde;

       1. Havacılık tarihi değişecek. Yeni hava araçları KANATSIZ ve PERVANESİZ uçacak. Ayrıca tepkimeli motorlar kalkacak. Düşünün bir kere. En önemlisi çevreyi ve havayı kirletmeyecek.

       2. Uzay çalışmaları ve uzay yolculuğu. Yeni uzay araçları bu sistemle hareket edecek. Uzun mesafeler kısalacak. Bu sistem ve motor aynı zamanda mekiğin kendisini oluşturacak.

       3. Sanayiyi geliştirecek. Yaşam değişecek. İnsanlar artık önüne değil, yukarı, uzaya bakacak; hatta uzayda dolaşabilecek.

       4. Bu sistemle yeni bir çağın başlangıcı olacağından kesinlikle eminim. Ya siz?

*-*-*-

İMSAHİ:

Sayın Yunus Güven Bey,
 
       Cevabi mail' inizi aldım. Teşekkürler. Açıklamalarınızı siteme aynen yazıyorum. Finansörlerin mail adresime(imsahi46@yahoo.com) yazacaklarını da, en kısa zamanda mucitlerin görüşlerine sunacağım.
 
       Memleketimizde icatlara önem veren sermaye sahiplerinin olduğuna eminim. Bekleyelim. Görelim.
 
       İcadınız insanlık için hayırlı olsun.
 
       Saygılarımla...

*-*-*-

       SİTEMİZ ZİYARETÇİLERİ VE BİLHASSA BULUŞLARA KAYNAK SAĞLAYACAK MÜTEŞEBBİSLERE DUYURULUR!

       Sayın Yunus Güven'in buluşuna ilgi duyan ziyeretçilerimizin, mucidimize soracakları sorularını imsahi46@yahoo.com adresime bekliyorum. Gelen mailler, "www.mucitlerimiz.com sitemizin genel prensipleri" çerçevesinde değerlendirildikten sonra, aynı konu başlığı altında, bu satırlarda yayımlanacaktır.


*-*-*-

YUNUS GÜVEN:

İmsahi Bey, konu başlığını gördüm.

       Cihazın Adı: “Anti Yer Çekimi Amfibilikatörü”

       İnternette bulamazsınız, çünkü böyle bir makineyi yapan ne çıkmıştır ne de yapılabilmiştir. ”Amfibilikatör” kelimesinde herhangi bir hata da yoktur. Zira bu kelime, prototipini yapacak olduğum aracın adıdır.

       Bu amfibilikatör aynen düşündüğünüz gibi yer çekimine karşı koyarak aracımızın havada süzülmesine; hiçbir etki altında kalmadan hava ortamında bile istenilen hızda seyredebilmesine; manevra kabiliyeti yüksek, atmosfere girişi ve atmosferden çıkışında, manyetik etki nedeniyle etkilenmeyen; bu nedenle de kesinlikle ısınmayan bir yapıya sahip olacaktır. Yani plazma etkisi oluşmaktadır.
 
       Bu amfibilikatörde, herhangi bir yakıt kullanmıyoruz. Ne sıvı ne de gaz. Manyetik alan etkisiyle, bir mekanizma sayesinde elektrik enerjisi, yarı mekanik ve yarı elektronik olarak üretilecek. Üretilen elektrik yüksek voltaja çevrilerek, bir kaç milyon volta çıkarılacak. (Örneğin tesla bobini gibi). Sonra yapmış olduğumuz mekanizmayı harekete geçirecek. Bu mekanizma sayesinde araç yerden yükselerek, havada asılı kalabilir, hızlı hareket edebilir, istenilen yöne uzayda seyahat edebilir hale gelecek.

       Ancak bu kadar bilgi verebilirim nasıl çalıştığı hakkında.

*-*-*-
« Son Düzenleme: 18 Mart 2010, 23:39:06 Gönderen: is »